A blog háza táján mozgalmas év volt 2017: hetente megjelentek futureater receptek a Marie Claire weboldalán, kéthetente hosszabb lélegzetvételű, gasztro-témájú cikkeket írok ugyanide (olvastátok péládul az ételek sózásáról szólót?), és a hab a tortán: a karácsonyi Marie Claire számba egy egész vegán karácsonyi menüt készítettem (innen is köszi a sok segítséget Anna!).

Mindezek mellett rengeteg új receptet megfőztem, sok új helyet volt szerencsém kipróbálni Budapesten, Pécsen, a Balaton déli és északi partján, és még néhány klassz városban, és mindeközben együtt futottam és jógáztam sok kedves emberrel.

Remélem, hogy nektek is emlékezetesen telt az év, sok finomságot főztetek és ettetek, és megvalósítottatok néhány dolgot a 2017-es terveitekből. 2018-ban legyünk egészségesek, vidámak, legyen időnk néha leülni öt percre csak úgy, töltsünk sok időt a szeretteinkkel, és együk a kedvenc kajáinkat. BUÉK!

Alább a szilveszteri bulihoz és egyébként minden családi vagy baráti összejövetelhez tökéletes borkorcsolya, a kakukkfüves grissini receptje. Kissé hamis grissini, nem kell keleszteni a tésztát, de egy éjszakányi pihentetés a hűtőben jót tesz neki.

A recept megjelent a Marie Claire weboldalán is.

Recept nyomtatása
Kakukkfüves grissini
Servings
db
Ingredients
Servings
db
Ingredients
Instructions
  1. A grissini összes hozzávalóját egy nagy tálba szórjuk, majd kézzel összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük és gy éjszakára állni hagyjuk.
  2. Másnap előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tésztát félbe vágjuk, majd az első felet 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Pizzavágóval fél centi vastag csíkokra vágjuk, majd azokból mintegy 20 cm hosszú pálcikákat sodrunk.
  3. A grissiniket sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, majd nagyjából 7 perc alatt megsütjük (érdemes figyelni, könnyen megéghet).