Ki mondja, hogy a konzervből készülő ételek kizárólag rosszak lehetnek? Van pár olyan alapanyag, ami kifejezetten tartós, mégis csodákat lehet belőle varázsolni, és még az egészséges táplálkozást sem muszáj sutba dobni.

Nem tudom, ti hányszor jártok egy héten bevásárolni, vagy milyen élelmiszereket tartotok otthon, de én személy szerint egy héten egy-két alkalomnál többször nem jutok el emberi időben közértbe. Piacra még ritkábban. Úgyhogy nagyjából életmentőek az olyam kaják, mint ez az indiai vöröslencsés egytálétel, amihez egy doboz konzerv paradicsom és egy bögre (száraz) vöröslencse kell. (Ezen kívül még indiai fűszerek, olaj, fokhagyma és gyömbér, de ezek általában vannak otthon, és szintén a sokáig elálló élelmiszerek közé tartoznak)

Igazi hétközepi vacsora, másnap tökéletes irodai ebéd. 35 perc, sütő nem kell!

Bár magában is tökéletes, legjobbpotenciális kísérője az indiai naan kenyér, ami szintén gyerekjáték, és őrületesen finom.

A recept megjelent a Marie Claire Magyarország oldalán is.

[google-drive-embed url=”https://drive.google.com/uc?id=1rqEDgVWQk9lxAfSSYUf_hvdUSfD_dYtQ&export=download” title=”marieclaie_futureater_voroslencse dal 3.jpg” icon=”https://drive-thirdparty.googleusercontent.com/16/type/image/jpeg” width=”4352″ height=”3072″ extra=”image” style=”embed”]

Recept nyomtatása
Indiai vöröslencsés egytál (Masoor Dal)
Course Főétel
Cuisine Indian
Servings
főre
Ingredients
Course Főétel
Cuisine Indian
Servings
főre
Ingredients
Instructions
  1. Egy közepes lábasban melegíteni kezdjük a kókuszolajat, közben apróra vágjuk a hagymát.
  2. A felaprított hagymát alacsony lángon, mintegy 10 perc alatt üvegesre pároljuk a kókuszolajon, alaposan sózzuk. Közben felaprítjuk a fokhagymát és a gyömbért.
  3. A hagymához adjuk a felaprított fokhagymát és gyömbért, és nagyjából 1 percig folyamatosan kevergetve főzzük.
  4. A lábasba szórjuk a római köményt, a kurkumát, az őrölt koriandermagot, a fahéjat és a chilit, valamint beleszórjuk a vöröslencsét is. Alaposan átkeverjük.
  5. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és a vizet, majd fedő alatt, továbbra is alacsony lángon, 20 perc alatt megfőzzük az ételt. Figyeljünk, nem szükséges-e még vizet adni az ételhez.
  6. Apróra vágott friss mentával, esetleg naan kenyérrel tálaljuk.