Melegrekord, tojásdömping, tészták, saláták, heti egy bográcsozás. Nagyjából ilyen ez a nyár, ez a fantasztikus, kalandos nyár, amiből még mindig van vissza egy teljes hónap. Egy következő posztban bemutatom majd az összejövetelek legkedveltebb csemegéjét, a ultimate borkorcsolyát, addig viszont itt egy gyors egyszemélyes ebéd, amiben életre kel (egészen pontosan csigává változik) az omlett.

Nyári saláta omlettcsíkokkal, parmezános pirítóssal

2 marék vegyes zöldsaláta
1 nagyobb paradicsom
4 cm kígyóuborka
(mindezeken kívül bármilyen egyéb salátának való zöldség, pl: paprika, retek, hagymák, stb)
1-2 tk olívaolaj
só, bors
2 ág kakukkfű

1 tojás
1 tk olívaolaj

2 vékony szelet kenyér
vaj
parmezán sajt

A saláta hozzávalóit tetszés szerint feldaraboljuk (én a julien jellegű formát kedvelem, de ez ízlés dolga), elvegyítjük a kiválasztott salátalevelekkel. Hozzászórjuk az apróra vágott kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd megcsepegtetjük az olívaolajjal és összekeverjük.

Egy teflonserpenyőben picit felmelegítjük az olajat, közben egy tálkába ütjük a két tojást és villával kicsit felverjük. Beleöntjük a tojást és egy-másfél percig sütjük, sózzuk. Közben teljesen békén hagyjuk, hogy megszilárduljon. Egy szabálytalan körformára lesz szükségünk. Amikor már spatulával alá tudunk nyúlni, gyorsan megfordítjuk, és a másik oldallal is ugyanígy járunk el. Ha kész, vágódeszkára csúsztatjuk, és 1 cm széles csíkokra vágjuk, amiket feltekerve a salátaágyra helyezünk.

A kenyeret megpirítjuk, megvajazzuk, ráreszeljük a parmezánt, és a saláta mellé kínáljuk.

%d bloggers like this: