Nem saját termés, barátoktól-majdnem-családtól van. A kapor ízvilága sosem jött be igazán, nem úgy, mint a simogatni való formája. De hát étellel nem játszunk, szóval a kapor kb a kömény gyűlöletes szintjén volt a szememben, egészen a mai szent napig.

Egy nagy projekt elfoglaltságai miatt gyakorlatilag egy hónapja nem voltam a konyhában, úgyhogy ma idegből csináltam – mángold krémlevest és salátát 😀 A salátákat imádom, de éveken át konkrétan ehetetlen volt mind, amihez csak közöm volt. Az áttörést a “mindent ugyanakkorára vágj” jelszó jelentette, azóta nem olyan rossz a helyzet. Ez a mai pedig kifejezetten tetszett.

Nem vagyok nagy leveses, viszont valamiért a zöld levelekből készülő krémlevesek az egészség abszolút megtestesítői számomra. Tegnap a két nagy csomag mángold mellé receptet is kaptam, de ahhoz most nem volt meg minden (kókusztej! reszelt füstölt sajt! sült szalonna, azaz pörc!), úgyhogy egy kifejezetten egyszerű változat készült, legütősebb eszközömnek az ideális sózás eltalálása bizonyult. Azért nem hazudott így sem – mángoldot minden háztartásba!

Kapros-petrezselymes saláta (2 főre)

3 szál zöldhagyma, vékonyan felkarikázva
1 nagy marék petrezselyem, durván összevágva,
fél szál uborka, vékony félkörökre szeletelve
2 paradicsom, kisebb kockákra vágva
2 fej retek, vékony félkörökre vágva
1 kisebb paprika, vékonyan felkarikázva
1 nagy marék kapor, durván összevágva (de semmiképp sem szuperapróra. maradjanak csak meg a kis ágacskák)

Minden hozzávalót egy közepes tálba szórunk, ráöntünk kb 1 ek szőlőmagolajat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és összekeverjük.

%d bloggers like this: