A legtöbb ideális testsúllyal rendelkező ember nem követ extrém diétákat, ehelyett reggelizik, rendszeresen sportol, és időnként megméri a súlyát – írja a Cornell University Food and Brand Lab kutatóközpontjának tanulmánya. (A Cornell az USA legjobb 20 egyeteme között van, és kiemelkedőek a táplálkozástudományi kutatásaik is.)

A résztvevők étkezési és sportolási szokásait, valamint egyszerű napi rutinját vizsgálta a kutatás, és meglepő módon semmiféle extrém diétára vagy különleges trükkre nem derült fény, ami az egészségesnek tekinthető testsúly hátterében állna. 

A kutatás eredményeiből készült egy szuper infografika is (ami szerint a résztvevők átlagos testsúlya kb. 61 kg volt). Kiemelnek néhány kommentárt is a résztvevőktől, a kedvencem ez: “a boltban könnyebb ellenállni az egészségtelen ételek kísértésének, mint otthon”. Top fogyókúrás tanács: ne hagyjuk, hogy a többi vásárlónak azt kelljen végignézni, amint mi a kasszaszalagra pakoljuk a chips-et, a kólát, a májkrémet, a toast kenyeret és a vákuumcsomagolt parizert. 

Global Healthy Weight Registry Infographic 2.4.16

*forrás: Cornell University Food&Brand Lab

A témához szorosan kapcsolódik a szintén a Cornellen kutató Brian Wansink ‘Slim by Design’ c. könyve, ami magyarul is elérhető “Evés ész nélkül: miért eszünk többet, mint hisszük?” (2014) címmel. 

forrás: http://foodpsychology.cornell.edu/discoveries/global-healthy-weight-registry

%d bloggers like this: