Szoktatok főzni édesköménnyel?

Nemrég a közeli hipermarketből szereztem egy darabot, vagyis egy fehér gumót kaporszerű, zöld levélkékkel a tetején. Néhány napig kerülgettem, aztán felütöttem a különleges hozzávalók bibliáit, a Chili&Vanília könyveimet. Végül nem maradt elég időm kipróbálni a legígéretesebbnek tűnő levest (ami a cikk szerint magától Roland Trettltől származik, aki valószínűleg az európai konyhaművészet legkirályabb arca). Helyette a lehető legegyszerűbb saláta készült. Az édeskömény nyersen szerepel, de a szeletelés (és fűszer nélküli kóstolás) során érezhető erőteljes ánizsos íz nem átütő, sőt. Egy kifejezetten harmonikus saláta része lett itt, ami 15 perc alatt megvan, ráadásul vendégek lenyűgözésére is tökéletes.

Bálint gazda szerint itthon még nem túlságosan elterjedt zöldség, pedig nagyon érdekes és kifejezetten feldobja a vega repertoárt. (Arról nem is beszélve, hogy állítólag ez a tökéletes köret halakhoz. Meglátjuk!)

Image

2 előételhez 2 tojást 7 perc alatt megfőzünk. Közben 1 kisebb édesköményt éles késsel hajszálvékonyra szeletelünk, 1 szelet prosciuttot pedig 1 cm-es csíkokra vágunk. Ha kész a tojás, akkor megpucoljuk, negyedeljük és két tányéron elrendezzük az édeskömény és a sonka körül, majd az egészet meglocsoljuk néhány csepp mogyoróolajjal, és reszelünk rá egy kevés parmezánt.

További nagyszerű receptek édesköménnyel:

az alap

főzelékekhez

gyönyörűen fotózva

alapvető technikák

ezt tuti kipróbálom! (és további érdekes édesköményreceptek)

• édeskömény a foodblog-világ legszuperebb recept-indexében

%d bloggers like this: