Ti is szoktatok arra gondolni, vajon mi történik azzal a rengeteg élelmiszerrel, amit nem vesz meg senki a boltokban? Szerencsére ma már az üzletláncok is nyitottabbak az ügyben, így szívesen együttműködnek – ha van kivel. Több magyar hipermarket és gyártó szállít még fogyasztható állapotban lévő élelmiszereket az Élelmiszerbank raktáraiba, ahonnan szociális szervezetek viszik tovább az ételeket a rászorulóknak. Tavaly nyáron eljutottam a szervezet irodájába, és kiderült, nem egyszerű logisztikáról van szó: olvassatok a szevrezet tevékenységéről itt.

Az Élelmiszerbank viszont elég hatékony: 5000 forintból 80 adag ételt tudnak eljuttatni hátrányos helyzetű családoknak – olyan felnőtteknek és gyerekeknek, akiknek az étrendje sok szempontból jócskán eltér a miénktől. A szervezet adományokból tartja fenn magát, és az áprilisi budapesti Vivicittán azért futok 10 kilométert, hogy minél több pénzt sikerüljön összegyűjteni, amiből aztán folytatódhat az élelmiszermentés. 

Segítsetek ti is, és áldozzátok egy menő étteremben elfogyasztott ételsor árát arra, hogy 80 ember vacsorához jusson. Támogassátok a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet ezen a linken keresztül.

%d bloggers like this: