Mostanra már tényleg bőven itt az ideje a medvehagymának… Az én tartalékaimat már testi-lelki szempontból leszívta a tél, elképesztően várom, hogy ne mindig sötétben érjek haza melóból, hogy lehessen kint futni, hogy ne fagyjak meg, ha kilépek az ajtón, és hogy végre kicsit pozitívabb színben lássam a világot. Ti is tapasztaltok ilyen tél végi tüneteket?

Egy biztos, ez a medvehagymás pogácsa annyira jó, hogy minden falat után jobb kedvre derül az ember. Maga a megvehagyma amúgy nagyon egészséges is, vértisztitó és méregtelenítő hatású, bár azt hiszem, inkább csak nyers formában. Úgy is finom, bár csókolózás szempontjából kicsit hasonlít a fokhagymára.

Próbáljátok ki ezt a csiga-szerű pogácsát, imádni fogjátok. Köszi Limara az eredeti ötletet!


Recept nyomtatása
Medvehagymás csiga
Course Kenyér
Cuisine Hungarian
Servings
Ingredients
A tésztához
A töltelékhez
Course Kenyér
Cuisine Hungarian
Servings
Ingredients
A tésztához
A töltelékhez
Instructions
  1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük és dagasztókarral rendelkező robotgéppel néhány perc alatt rugalmas tésztát keverünk belőle (vagy gép nélkül, kézzel, de ez egy picit tovább tart).
  2. Egy nagy, kiolajozott tálba tesszük a tésztát, majd letakarva 1,5 órán át kelesztjük.
  3. A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
  4. A tejfölt összekeverjük a medvehagymával, majd sózzuk és borsozzuk.
  5. A tésztát 3 részre osztjuk, egyenként kb 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk őket, majd megkenjük a töltelék egyharmadával.
  6. Feltekerjük, a rúdból pedig éles késsel 3 cm vastag csigákat vágunk. Áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és az összes többi tésztával és töltelékkel ugyanígy járunk el.
  7. Végül megkenjük a csigákat a felvert tojással, és 20 perc alatt készre sütjük.