Image

Vagy jégkrém. Vagy fagyasztott krém. Mert igazából a tradicionális fagyihoz azért nem ér fel. Viszont hihetetlenül könnyű megcsinálni, az élmény jellege pedig hasonló. Egyelőre nem rendelkezem fagyigéppel, úgyhogy sokszor próbálkoztam már a “fagyigép nélküli módszerekkel”, de őszintén szólva sosem voltam igazán meggyőzve. Óránként megbirizgálni a hűlő krémet valahogy nem volt túlságosan praktikus, ráadásul a végeredmény meg sem közelítette a bolti fagyi állagát. Szóval amíg nincs gép, addig marad az alábbi, receptnek csak erős túlzással nevezhető leírás

A fagyi egyébként szerintem méltatlanul alábecsült desszert. A decemberi nagy lakomák során többször eszembe jutott, hogy bár isteni a bejgli, a Dávid-torta és a Hungária-szelet, az előző öt fogás után lehet, hogy jobban esne két kanál fagyi zárásnak. Karácsonykor persze nincs kifogás, enni kell, de az ünnepek elmúltával érdemes tenni egy próbát, hogy reagál a vendégsereg a fagyos desszertre.

Citromos “fagyi”
az alábbi mennyiségekből 2 dl fagyi lesz

4 ek tejföl
3 1/2 ek Meyer-citromlé (kb 1 citrom leve)
3 ek natúr joghurt
4 ek porcukor

Minden hozzávalót alaposan keverjünk ki abban az edényben, amiben majd tálalni szeretnénk. (Ez lehet egy nagyobb, vagy több kisebb edény is.) Folpackkal lefedve tegyük fagyasztóba legalább 5 órára, vagy egy éjszakára. Amint megfelelően kifagyott, boldogan ehetjük is.

%d bloggers like this: