Sokat gondolkodtam, hogy feltegyem-e ezt a fahéjas csigát ide az oldalra mert a „recept” annyira egyszerű, hogy szinte szót sem érdemel. Eszembe jutott, hogy esetleg valami különleges hozzávalóval vagy speciális trükkel megspékelem, de azt hiszem akkor pont a lényeg veszne el: a zseniális egyszerűsége. Ez a fahéjas csiga ugyanis  a tökéletes mentőöv. Hirtelen vendégség előtt, vagy egy amúgy is macerás, hosszadalmas felkészülést igénylő vacsora végére telitalálat. A fahéj-szeretőknél tuti befutó, és pontosan ÖT perc előkészíteni. Professzionális szakácsoknak másfél. A sütő is épp, hogy csak bemelegszik ennyi idő alatt… Próbáljátok ki, nagy biztonságot ad az embernek, hogy tudja, van egy olyan sütemény, amit minden körülmények között az asztalra tud varázsolni. A leveles tészta amúgy is minden konyhatündér egyik legjobb barátja, ezerféleképpen fel lehet használni, sós és édes változatban is. Ez itt tehát az „egyszerű, de nagyszerű” iskolapéldája – írjátok meg, hogy tetszik!

Image

Mini fahéjas csigák

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 ek porcukor
  • 1.5 ek őrölt fahéj

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A leveles tésztát lisztezett felületen kigörgetjük vagy kinyújtjuk 3 mm vastag téglalap formára (ha fagyasztottat használunk, akkor kb 2 órával felhasználás előtt vegyük ki és meleg helyen engedjük fel. Nekem mikróban még sosem sikerült egyenletesen kiolvasztani..)
A porcukrot keverjük el a fahéjjal, és egyenletesen oszlassuk el az egész téglalapon. Két hosszabbik oldalát szorosan görgessük fel egymás felé, amíg középen találkoznak. Fordítsuk meg a hengert és éles késsel vágjunk 1 cm-es szeleteket. Ezeket egyesével rendezzük el a tepsin és kb 20 perc alatt süssük készre. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Image

%d bloggers like this: